top of page

 FOUNDER

120974819_643686012896820_65992111290954

Ο Αντώνης Μπέρτος αποτελεί τον εμπνευστή και ιδρυτή του Dare Dance Digitalize-The 3D project. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σωματικό θέατρο και χοροθέατρο στο εργαστήρι Πλεύσις, με τον Αντώνη Κουτρουμπή και υποκριτική στη σχολή Δραματικής  Τέχνης του Άκη Δαβή (Άκης  Δαβής, Ρούλα Πατεράκη, Μαρία Αγγέλου κ.α.). Συμπλήρωσε την εκπαίδευσή του με ταχύρρυθμα σεμινάρια σύγχρονου χορού στο Quasi Stellar Studio της Αποστολίας Παπαδαμάκη, butoh με την Όλια Λυδάκη (Present Body Studio), Αγγελική Στελλάτου (Art Act Area), Davide di Prettoro (Sasa Walz) & Σταυρούλα Σιάμου (Cumana dance studio), Atsushi Takenuchi, Ανδρονίκη Μαραθάκη (Quilombo studio), Κων/νος Μίχος (Studio Λάθος Κίνηση), German Jauregui (Ultima Vez-Hochschule fur Musik und Tanz Koln) κ.α. Το 2017  παρακολουθεί το σεμινάριο ''Χορογραφική Σύνθεση'' από τον Σπύρο Κουβαρά. Το 2014 συμμετέχει στην ταινία "Xenia" του Πάνου Κούτρα. (συμμετοχή στο 67 φεστιβάλ Καννών)

Όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας, πραγματοποίησε τη μετεκπαίδευση του στη ''Μη Βίαιη Επικοινωνία'' στο Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη.  Στη συνέχεια, παρακολούθησε σεμινάριο με τους ιδρυτές του Process Oriented Psychology- Portland Oregon, USA (Arnold & Amy Mindell) με θέμα της ''βαθιά δημοκρατία'' και τη θεωρία του Dreambody. Για 4 χρόνια συμμετείχε σε ατομική & ομαδική θεραπευτική ομάδα Gestalt με τον ψυχοθεραπευτή και επόπτη στο Athens Gestalt Foundation, Κώστα Μιχαιλίδη.

Το 2010 ιδρύει την ομάδα χοροθεάτρου ''The Face of Men Dancetheatre Co.'' κα δημιουργεί παραστάσεις και screen dance ως σήμερα.. Από το 2012-2016 υπήρξε ιδρυτής και επιστημονικά υπεύθυνος της ''Αέρινης Πόλης'', ομάδας εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών/εφήβων/ενηλίκων, βασισμένα στο πρόγραμμα "Επικοινωνία Δίχως Βία, για σχολεία δίχως βία" που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Από τον Οκτώβριο του 2016 ως το Δεκέμβριο του 2017, εργάστηκε ως εκπαιδευτής στη δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων "Xenia Teens".

 

Από τις 01/2018-06/2020, εργάστηκε ως ψυχολόγος στην ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ & supervisor εκπαιδευτής-Co-ordinator και υπεύθυνος τεχνών στο Connect Your City Culture-Youth Center. Υπήρξε ο κύριος εκπαιδευτής του Ευρωπαικού Προγράμματος ''Digital Welcome'' με περιεχόμενο τη δημιουργία ψηφιακών ιστοριών ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, το οποίο βραβεύτηκε το Δεκέμβριο του 2019 από την Ευρωπαική Ένωση ως ένα από τα τρία πιο καινοτόμα προγράμματα (Lifelong Learning Platforms). Από τον 09-2020 ως τον 12-2021, εργάστηκε στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ως project manager & ψυχολόγος στο ερευνητικό πρόγραμμα σύγχρονου χορού ''Further the Movement'' (σε συνεργασία με την ανώτερη επαγγελματική χορού ΑΚΤΙΝΑ- με την αιγίδα και  επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ) και ως ψυχολόγος στο τμήμα παιδικής προστασίας (CPU).  Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του dareDance Festival - dDF μαζί με τον Βαγγέλη Παπαευαγγελίου και την Άρτεμις Μανάκου.

121073684_459947774965023_17585274878528
125274492_370510827492544_44286666915263

 VISUAL ARTISTS & DIGITAL EXPERTS
 

Ο Βαγγέλης Παπαευαγγελίου σπούδασε Μουσική Τεχνολογία στο Α.Τ.Ε.Ι Ρεθύμνου Παράρτημα Κρήτης από το 2002 μέχρι το 2008 και από τότε έχει δουλέψει σε δεκάδες  ταινίες μεγάλου και  μικρού μήκους, βιντεοκλιπ, νοτκυμαντέρ, διαφημιστικά και εταιρικά βίντεο, είτε ως σκηνοθέτης, μοντέρ, διευθυντής φωτογραφίας, cameraman, μουσικός, ειδικά εφέ. 

 

Έχει λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ τανιών και ντοκυμαντέρ και το 2012 προτάθηκε για βραβείο Ειδικών Εφέ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία μεγάλου μηκους : «Αδάμαστος, Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα».  Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του dareDance Festival- dDF μαζί με τον Αντώνη Μπέρτο και την Άρτεμις Μανάκου.

Ο Γιάννης Ράλλης είναι προγραμματιστής. Εξασκεί τα html/css/php/javascript  σε άριστο επίπεδο, έχει  ασχοληθεί με Java/Python/C/C++ . Εργάζεται σε εταιρία πληροφορικής και ως free lancer. Έχει εμπειρία από: Laravel & Zend,react & vue, node.js για backend, svelte για front-end, CMS (PHPnuke). Μεγαλύτερη εμπειρία έχει σε Wordpress, Joomla & Opencart, για τα οποία έχει γράψει δεκάδες custom extensions, ενώ πολύ συχνά χρειάστηκε να δημιουργήσει γέφυρες δεδομένων ή APIs μεταξύ CMS-ERP-CRM.

Του αρέσει να σχεδιάζει ένα project στο χαρτί και να επιλέγω αρχιτεκτονική/γλώσσες/βάση δεδομένων βάσει των (τωρινών & μελλοντικών) αναγκών. Είναι λάτρης του cloud computing & cloud storage με περισσότερο εμπειρία στα προϊόντα της Amazon, ενώ διατηρεί δικό του Linux VPS (self managed) όπου προσφέρει webhosting σε προσωπικούς πελάτες.

Έχει διδάξει πληροφορική σε ιδιωτική σχολή και έχει εγκαταστήσει δεκάδες εταιρικά δίκτυα και έχει γνώσεις marketing, SEO & SEM.

125329841_977151856106296_28692735610425

Ο Νικόλαος Α. Τσουνάκας είναι εικαστικός με διεθνή δραστηριότητα και βάση την Αθήνα. Μέσα από το έργο του, προσπαθεί να επικοινωνεί τις σύγχρονες αντιφάσεις που αντιμετωπίζουμε ως δημιουργοί και άνθρωποι. Τέτοιες αντιφάσεις, μεταξύ άλλων, το υπαρκτό και το φανταστικό , το πηγαίο και το επίπλαστο, το ζωώδες και το ανθρώπινο.

 

Η έμπνευσή του, σε μεγάλο βαθμό, προέρχεται από την παρατήρηση των μοτίβων συμπεριφοράς της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, συνοδευόμενα, αλλά και σε αντίθεση με τα αυτά της φύσης. Με εμφανείς αναφορές στη μυθολογία, την παράδοση και την άγρια ζωή, στόχος του είναι η δημιουργία έργων που προέρχονται από κοινωνικούς προβληματισμούς, πραγματοποιούνται σε άμεση σχέση με το κοινό και το δημόσιο χώρο και με τη σειρά τους, ανατροφοδοτούν τους προβληματισμούς αυτούς.

ManosKalafatelis-Profile.jpg

Ο Mάνος Καλαφατέλης σπούδασε στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στο τμήμα Φωτογραφίας του ESA Le 75 στις Βρυξέλλες. ‘Εχει εργαστεί ως φωτογράφος, βιντεογράφος με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης , με την ομάδα χοροθεάτρου ''The Face of Men Dancetheatre Co.'' και την πλατφόρμα παραστατικών τεχνών ΜΕΤΑ. Το 2020 ξεκίνησε να διδάσκει φωτογραφία στο κέντρο ημέρας για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας ‘’Ηλιοτρόπιο’’.

 PERFORMERS//EDUCATORS

artemis bw.jpg

Η Άρτεμις Μανάκου  συνδυάζοντας την εμπειρία της από την Ελλάδα (θεατρικές, κινηματογραφικές, εικαστικές και χορευτικές σπουδές και παραγωγές) και την τελευταία της εκπαίδευση στην Ολλανδία χορογραφία και σύνθεση performance (Henny Jurriens Foundation) και Somatics Technique ( Natalie Heller) θα προσφέρει την εξειδίκευση της στην δημιουργία. Κυρίως μέσω της τελευταίας της καλλιτεχνικής έρευνας σε κινησιολογικό επίπεδο σε σχέση με την αναζήτηση διαφορετικών κινητικών τεχνικών σωματοποίησης, οι οποίες στοχεύουν στην δημιουργία ενός σκηνικού χαρακτήρα.

 

Ιδιαίτερα, μεταφερόμενη από διάφορα διαθεματικά/καλλιτεχνικά πεδία σε άλλα, αυτή η πρακτική είναι βασισμένη στη φιλοσοφία του σωματικού θεάτρου που είναι και ο τομέας της και επιδιώκει να εξετάσει τις βασικές αρχές πίσω από πολλές σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές κίνησης, υπό το φως της εξελικτικής φυσιολογίας και την άρρηκτη σχέση της με την εκάστοτε περιβαλλοντική προσαρμογή της κίνησης του κάθε σώματος. Με γνώμονα την καλύτερη κατανόηση της μηχανικής του σώματος, των νευρολογικών και γνωστικών λειτουργιών του ανθρώπου, των βιολογικών διεργασιών και των φυσικών νόμων κάθε κινητικού τοπίου, αναζητά ένα πιο πλούσιο φάσμα δυνατοτήτων στην ανθρώπινη κίνηση καθώς επίσης λαμβάνει υπόψη ανθρωπολογικές και φιλοσοφικές παρατηρήσεις των σύγχρονων συνηθειών και τρόπων ζωής, της συμπεριφοράς ορισμένων ζώων και εντόμων και των καιρικών φαινομένων σε σχέση πάντα με το φυσικό περιβάλλον ως μητέρα που θρέφει και εξελίσσει όλα τα παραπάνω. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του dareDance Festival- dDF μαζί με τον Αντώνη Μπέρτο και τον Βαγγέλη Παπαευαγγελίου.

nikos foto bw.jpg

Ο Νίκος Καραπανάγος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι Ενεργειακός Μηχανολόγος Μηχανικός και εργάζεται ως προϊστάμενος του τμήματος έργων ενέργειας του ομίλου SYCHEM από το 2008. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει και εκπαιδεύεται στην ανθρωπιστική – συνθετική συμβουλευτική.

Έχει σπουδάσει σωματικό θέατρο και χοροθέατρο στο εργαστήρι Πλεύσις, με τον Αντώνη Κουτρουμπή. Παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου χορού με την Όλγα Γερογιαννάκη συστηματικά από το 2013, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά εργαστηρίων και μαθημάτων butoh, σύγχρονου χορού, release, contact improvisation, αυτοσχεδιασμού και ακροβατικών.Έχει λάβει μέρος στην performance του Κωνσταντίνου Ντέλλα «Η Αγρυπνία του Πάθους». Είναι βασικό μέλος της ομάδα χοροθεάτρου The Face of Men Dancetheatre Co και πήρε μέρος σε έργα της ομάδας που παίχτηκαν στο Athens Videodance Festival και στο θέατρο 14η Μέρα. To 2018 έλαβε μέρος στο ατελιέ της ομάδας Πλεύσις στο φεστιβάλ «Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση» με τα έργο «Μια μνήμη σαν εμένα» που παρουσιάστηκε στο θέατρο 14η Μέρα και φιλοξενήθηκε επίσης στο Handmade And Recycled Theater Festival και στο θέατρο ΠΚ του Παύλου Κουρτίδη.Το 2019 έλαβε μέρος σε performances στα πλαίσια του προγράμματος ‘The 3D Project- Dare Dance Digitalize’ ενώ παρουσίασε την παράσταση «Traum-Clip» στο μουσείο Stadtmuseum στο Dusseldorf στα πλαίσια του project i-portunus του προγράμματος creative Europe.

Ο Νίκος Καραπανάγος έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Θυμήσου είναι όλα αληθινά», ενώ ποιήματά του έχουν βραβευτεί από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» και τον Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης «Κ.Π Καβάφης». Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες,περιοδικά και εκθέσεις.

121078620_343081126912623_61274476637061

Η Αυγουστίνα Σχολίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από παιδί εκπαιδεύτηκε σε διάφορα είδη χορού (μοντέρνο, μπαλέτο, φλαμένκο, τζαζ κ.ά.), εμπλουτίζοντας σταδιακά το ρεπερτόριό της. Σπούδασε σωματικό θέατρο και χοροθέατρο στο εργαστήρι «Πλεύσις» του Αντώνη Κουτρουμπή (2012-2015) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με τους: German Jauregui (The Place, London), Bawren Tavaziva (The Place, London), Maxine Heppner (Κινητήρας), Belinda Basu, Katie Morea, Inmaculada Ortega, Angel Munoz, Μέντη Μέγα, Μαρία Κολιοπούλου, Κατερίνα Σκιαδά (Κινητήρας- Σύνδεσμος Χορού), Μιχάλη Ελπιδοφόρου, Πλωτίνο Ηλιάδη κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και σωματικού θεάτρου (Encore – Μαίρη Χωριανοπούλου, Ο μικρός πρίγκηπας – Μαίρη Χωριανοπούλου, Επιτοιχώς αποπλεύσαμε – Εργαστήριο Πλεύσις, Χωρίς Χάρτη – Θέατρο Φούρνος), σε φεστιβάλ - Promenade του 6ου Athens Video Dance Project στην Α.Σ.Κ.Τ. (Decent 2,1% – The Face of Men Dancetheatre Co., 2016), 17ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς (Χωρίς Χάρτη - 2015), Β’ Κύκλος Θεατρικών Δρώμενων του Διεθνούς Πολιτιστικού Κέντρου Ανάδρασις (Θέατρο Χυτήριο), στις τελετές έναρξης και λήξης των Special Olympics Athens 2011 και υπήρξε μέλος της ομάδας φλαμένκο «De palo y madera» της Ντόρας Παπαδημητρίου (2007-2012). Έχει εκτελέσει βοηθός παραγωγής σε παραστάσεις χορού και επιμεληθεί κινησιολογικά θεατρικές παραστάσεις.

 Είναι δασκάλα μοντέρνου χορού και BodyART® trainer. Στον ευρύτερο πολιτιστικό τομέα, εργάζεται στην αποκατάσταση μνημείων και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκπαιδευτικές δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Από την ίδρυσή του, συμμετέχει στο Δίκτυο Επαγγελματιών Μουσείων.

121081496_2814629952157404_5698248851101

Η Χρύσα Ποσνακίδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές (2000).

 

Έχει παρακολουθήσει  προγράμματα  υποκριτικής και devised theatre στο 'City Lit'  και στο 'Μικρό Πολυτεχνείο' σε Ελλάδα και Αγγλία (2003-2006)Ολοκλήρωσε το εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου ‘Πλεύσις’ με τον Αντώνη Κουτρουμπή (2012-2015) όπου  παρακολούθησε κινησιολογία, σύγχρονο χορό, θέατρο αντικειμένων, μιμική και contact improvisation. Συνέχισε μαθήματα χοροθεάτρου στο καλλιτεχνικό δίκτυο ‘Κινητήρας’ και έως σήμερα παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου χορού και ακροβατικών. 

 

Ως ερμηνευτής και δημιουργός, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και παραστάσεις όπως το 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Τσέπης, το 8o Φεστιβάλ Σωμάτων και Αντικειμένων σε Kίνηση και το 17ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς. Είναι μέλος της ομάδας ABADA Capoeira της Αθήνας από το 2004Έχει συμμετάσχει στο φωτογραφικό σεμινάριο – έκθεση, CityStreets - Οι δρόμοι της πόλης, στο πλαίσιο συνεργασίας του Βρετανικού Συμβουλίου & του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε επιμέλεια του φωτογράφου Ν. Οικονομόπουλου.

 

Ως μέλος της ομάδας ‘The Face of Men Dancetheatre Co.’ και του 'Dare Dance Digitalize-The 3D project', έχει λάβει μέρος σε ποικίλες παραστάσεις και project & youth exchange. (Athens Video Dance Project, Visions-V_Ideas Performances, German-Greek Youth exchange Nossen-Leipzig)

 YOUNG PERFORMERS

125327830_375495787112525_34234500313941

Η Σοφία Μαρτίου γεννήθηκε στο Βόλο το 1995.

 

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη Ρυθμική Γυμναστική και το TAE KWON DO σε επίπεδο πρωταθλητισμού, με πολλές διακρίσεις. Το 2013 ξεκίνησε να φοιτά στα ΤΕΦΑΑ και επιλέχθηκε από τη σχολή χορού SEAD στην Αυστρία. Το 2017 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού. Έχει συνεργαστεί με την  Hellenic Dance Company για τη δημιουργία του έργου “TOMORROW” στο Μέγαρο Μουσικής, χορεύοντας δύο έργα διάσημων χορογράφων όπως της Martha Graham “STEPS IN THE STREET” και του Anthony LACHKY “SPECIAL GALA”.

Το 2018 επιλέχθηκε από το FLUXUM FOUNDATION να δημιουργήσει το έργο “LA CREATION DU MONDE” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπήρξε μέλος της ομάδας της Σ.Σπυράτου χορεύοντας σε δυο θεατρικές παραγωγές: ‘’Θησέας’’ και ‘’Δον Κιχώτης’’. Το 2019 χόρεψε στο ‘’UNION’’ με την ομάδα χορού Tanz Company Gervasi (Elio Gervasi) και επίσης χόρεψε ως ντουέτο με τη Ζωή Ευσταθίου (ROSAS) στο Compartments Dance Project-Young Artists Athens, σε χορογραφία Σοφίας Μαρτίου και Ζωής Ευσταθίου, (2019-2020). Συμμετέχει ενεργά σε εργαστήρια και σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους. Συνεργάζεται με το Dare Dance Digitalize-The 3D project από τον Απρίλιο του 2019.

Ανδριανή.jpg

Η Ανδριανή Βλαστάρη γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα.

 

Σπουδάζει Ψυχολογία στο Εθνικο Καποδιστριακο Πανεπιστημίο Αθηνών και είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού « Νίκη Κονταξάκη» - Νικολέττας Μπακάλη΄ (2019). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού μπαλέτου με την Tania Miltenova, τον Jean – Lucien Massot και με την Zsofia Gyarmati και σεμινάρια σύγχρονου χορού με τον Θανάση Σολωμό, τον Στέφανο Μπίζα και την Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου. Το 2019 συμμετείχε στο 9ο Athens Video Dance Project, με την Επαγγελματική σχολή χορού « Νίκη Κονταξάκη» - Νικολέττας Μπακάλη, καθώς και στην Promenade του 10ου Athens Video Dance Project, με την ομάδα χοροθεάτρου The Face of Men Dancetheatre Co..

 

Επίσης, από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του 2020 παρέδωσε ,στα πλαίσια πρακτικής, μαθήματα εκφραστικής κίνησης σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας (άτομα με ψύχωση, σχιζοφρένεια, κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, διαταραχές προσωπικότητας και νοητική υστέρηση)  στην ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ , υπό την εποπτεία του ψυχολόγου & εκπαιδευτή Αντώνη Μπέρτου. Τέλος, έχει πάρει μέρος σε εθελοντικές δράσεις του Κέντρου Νέων Connect Athens, αλλά και της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ‘‘ Φροντίζουμε τον συνάνθρωπό μας’’, όπως και σε ημερίδες Ψυχολογίας.

bottom of page